Avrupa Parlamenteri Kızılyürek, Mağusa’da halkla buluştu: “Avrupa Birliği üyeliği ortak siyaset alanı yaratıyor”

Avrupa Parlamenteri Kızılyürek, Mağusa’da halkla buluştu: “Avrupa Birliği üyeliği ortak siyaset alanı yaratıyor”

Avrupa Parlamenteri Niyazi Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’nde çok daha görünür olması ve hakları için mücadele ettiğini, evrensel ilkeler temelinde çalıştığını söyledi.

Avrupa Birliği’nin sunduğu imkanları değerlendirerek, Kıbrıs Türk toplumunun öznelik kapasitesini artırmanın önemine dikkat çeken Kızılyürek, “Ülkemizin çok kültürlü bir demokrasi ve federal çözüme kavuşması için etnik kimlik değil değerler temelinde bu yolu yürüyorum” dedi.

Kızılyürek, Avrupa Birliği üyeliğinin adada ortak bir siyaset alanı yarattığını ifade etti.

Avrupa Parlamenteri Niyazi Kızılyürek, “Haklarımız için Avrupa Buluşması” kapsamında Mağusa’da halkla buluştu.

Avrupa Parlamentosu’nun 9 Haziran’da yer alacak seçimlerinde AKEL adayı olarak yeniden yarışacak Niyazi Kızılyürek, 5 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi, yeni dönem projelerini anlattı.

Mağusa’daki toplantıyı Dr. Okan Dağlı yönetti, Kızılyürek’in adada tabuları yıktığını, her iki toplumun oylarıyla Avrupa Parlamentosu’na seçilen ilk Kıbrıslı Türk olduğunu belirtti.

Toplantının açılışında konuşan deneyimli siyasetçi Ferdi Sabit Soyer de Türkçe ya da Yunanca konuşan Kıbrıs’ın tüm sakinlerinin ortak bir hikaye yazmakta zorlandığını söyledi, “Avrupa Parlamentosu seçimleri bu ortak hikayeyi yazmak ve genişletmek için önemli bir fırsattır. Niyazi Kızılyürek’e vereceğimiz destek bu anlamda yaşamsaldır” dedi.

Niyazi Kızılyürek de konuşmasında, adaylığının temelinde “ortak bir biz duygusu yaratmak” olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu’ndaki 5 yıllık görev sürecinde Kıbrıslı Türklerin meseleleri ile özellikle yakından ilgilendiğini anlatan Kızılyürek, “Kıbrıslı Türklerin Avrupa’daki konumları arzuladığımızın çok dışında olduğunu gördüğüm için bunu çok önemsedim” dedi.

Hellimin Avrupa pazarına açılması, ‘karma evlilikler’ ve yurttaşlık sorunu, Türkçe dilinin Avrupa Birliği’ne katılması, Kıbrıslı Türklerin eğitim projesi “Erasmus+”  dışında tutulması gibi pek çok konuda çalıştığını anlatan Kızılyürek, “Hep birlikte mücadele edecek, haklarımızı alacak, Avrupa Birliği’nin imkanlarından yaralanacağız. Bunu ancak birlikte başarabiliriz” dedi.

Son 5 yılda yüzlerce Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum’u birlikte parlamentoya taşıdıklarını anlatan Niyazi Kızılyürek, 9 Haziran’da seçime katılımın önemine dikkat çekti

MAGEM’deki toplantıya Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve bazı belediye meclis üyeleri, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş, milletvekili Teberrüken Uluçay, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve çok sayıda kişi katıldı.